Instroomcampagne 'Groeien door groen' van start

11 oktober 2021
Op woensdag 6 oktober is de instroomcampagne Groeien door Groen gestart. Het doel van de campagne is om de instroom van MBO- en HBO studenten naar de hoveniersector te bevorderen. Ook richt de campagne zich op zij-instromers.
Lees meer

Onderzoek: Praat mee over gezondheid en werkplezier in jouw sector

11 oktober 2021
In opdracht van werkgeversorganisaties en vakbonden doet Colland onderzoek naar het verbeteren van duurzame inzetbaarheid binnen de agrarische en groene sectoren. Waarom?
Lees meer

VanColland Magazine Cultuur & Diversiteit is uit

8 september 2021
Binnen de agrarische en groene sectoren zie je een enorme diversiteit aan activiteiten en werkzaamheden. Bijvoorbeeld in de open grond, in de kas en in het lab. Ook is er een diversiteit aan werknemers en arbeidscontracten. Denk aan piek- en seizoenarbeiders en internationale werknemers.
Lees meer

Opleidingen als integraal onderdeel van je bedrijfsstrategie levert meerwaarde op

29 juli 2021
Scholingsconsulent Hans Schilders (Talentboom) stelt dat het opleiden van ondernemers en personeel veel meer integraal onderdeel moet zijn van de bedrijfsstrategie in gewassectoren. Akkerbouwer Klaas Schenk kan dat bevestigen.
Lees meer

Lancering nieuwe brancheopleiding boomkwekerij Talentboom

22 juni 2021
Op donderdag 10 juni is op natuurtuin De Veenmol de aftrap gehouden van de gloednieuwe brancheopleiding voor de boomkwekerij. Het gaat heel goed met de sector, maar daardoor stijgt ook de vraag naar vakbekwaam personeel.
Lees meer