Actor verwelkomt Sociaal Fonds Tankstations en Wasbedrijven

18 januari 2024

Sociaal Fonds Tankstations en Wasbedrijven (SFTW) heeft eind vorig jaar besloten om de bestuursondersteuning toe te vertrouwen aan Actor. Dit betekent een mooie stap vooruit voor beide organisaties, waarbij we samen streven naar een bloeiende en sociaal verantwoorde sector.

Voor SFTW doen wij de volledige bestuursondersteuning. Dit omvat alle proces- en beheersmatige ondersteuning en beleidsinhoudelijk advies, met specifieke aandacht voor zaken zoals het beheren van de financiële administratie, het opstellen van jaarverslagen en het organiseren van de jaarlijkse vergadercyclus. De samenwerking met SFTW sluit aan op onze missie ‘wij versterken besturen’. Door verbinding vanuit de inhoud, zetten wij besturen van fondsen en sectorale cao-partijen in hun kracht. Door ons inhoudelijk advies, uitdagende initiatieven en volledige ontzorging kunnen onze opdrachtgevers zich richten op hun kernactiviteiten.

Laura Weijland (Bestuurslid SFTW, namens BOVAG): “Wij zijn erg verheugd over de samenwerking met Actor. Door deze stap kunnen wij ons volledig richten op onze doelstellingen. De expertise van Actor is een waardevolle en welkome aanvulling op ons streven naar een sector met goede arbeidsomstandigheden en optimale werkgelegenheid.”

Daniella van der Veen (Relatiebeheerder, Actor): “Wij zijn zeer enthousiast over de nieuwe samenwerking met SFTW. Met onze gespecialiseerde dienstverlening streven wij niet alleen naar het ontzorgen van SFTW, maar willen wij ook het bestuur faciliteren om de sector naar een hoger niveau te tillen.”

Over SFTW
SFTW is opgericht door de sociale partners binnen de sector Tankstations en Wasbedrijven. Het doel van SFTW is het bevorderen van goede arbeidsomstandigheden en medezeggenschap en het verbeteren van de werkgelegenheid binnen de sector. Sociale partners binnen SFTW zijn: BETA, BOVAG, FNV, CNV, De Unie en LBV.

Over ons
Actor is een gespecialiseerd bureau voor advies en bestuursondersteuning op het gebied van pensioen, werk, inkomen en scholing. Wij werken voornamelijk voor besturen van sectorale pensioenfondsen en arbeidsmarkt- en opleidingsfondsen. Verschillende disciplines kunnen geïntegreerd worden aangeboden zoals bestuurlijke ondersteuning, financiële administratie, cao-advisering en governance & compliance, afhankelijk van de behoeften van de opdrachtgever. Dit jaar vieren wij ons 25 jarig jubileum.

Gerelateerde artikelen

Scherp inzicht in de risico’s: een kwestie van goed pensioenbestuur

De overgang naar een nieuw pensioenstelsel confronteert pensioenuitvoerders met een lange lijst te ondernemen acties. Voorzieningen voor arbeidsongeschiktheid staan hierop wellicht niet bovenaan, want fondsen mogen regelingen op dit terrein in principe gewoon voortzetten. Toch kan een gedegen analyse van de risico’s erg waardevol zijn.
Lees meer

Actor overhandigt 80 speculaaspoppen aan de Voedselbank Woerden

Deze week heeft Edwin Zuidgeest namens Actor, Bureau voor sectoradvies, Talentoogst Talentboom Boomkwekerij en Kasgroeit 80 speculaaspoppen overhandigd aan de Voedselbank Woerden.
Lees meer

Bijeenkomsten BPL Pensioen beoordeeld met een 8,3

Voor BPL Pensioen is persoonlijk contact met haar deelnemers erg belangrijk. Jaarlijks worden er daarom 7 (online en offline) bijeenkomsten georganiseerd verspreid door het land. In twee jaar tijd krijgen alle deelnemers die in Nederland wonen, op die manier de mogelijkheid aanwezig te zijn.
Lees meer