De servicegerichtheid van een moderne DC-uitvoerder: een kijkje in de keuken van BeFrank

30 maart 2022

Actor versterkt besturen. Regelmatig organiseren wij hiervoor bijeenkomsten waarbij we een kijkje nemen in de keuken van een andere organisatie. Het doel hiervan is om nieuwe kennis uit te wisselen en onze bestuurders te inspireren.

Na eerdere succesvolle bijeenkomsten over ‘De technische ontwikkelingen in communicatie’ (gepresenteerd door Mladen Sancanin, PGGM) en ‘Het bestuurlijke proces bij een keuze voor DC’ (gepresenteerd door Hein Schreuder, Pensioenfonds voor Huisartsen) organiseerden we begin dit jaar ‘De servicegerichtheid van een moderne DC-uitvoerder’ (gepresenteerd door Jan Hein Rhebergen, BeFrank).

Een kijkje in de keuken van BeFrank
Met Gluren bij de Buren nemen we kijkje in de keuken van een ander. Geen van de pensioenfondsen die wij ondersteunen voert een DC (Defined Contribution)-regeling uit. Maar het zet aan het denken, en dát is de bedoeling.

Jan Hein van BeFrank liet ons zien op welke manier zij het voor elkaar krijgen dat 80% van de nieuwe deelnemers het portaal bezoekt. Naast de ‘standaard’ mogelijkheden van het portaal, kan ook bijvoorbeeld bijsparen of een aanpassingen in de beleggingsportefeuille direct geregeld worden. Uiteraard laat het portaal de hoogte van het opgebouwde kapitaal zien, maar ook welk effecten ‘groene’ beleggingen hebben op het kapitaal én het milieu. Naast dit geavanceerde portaal, organiseren ze (ludieke) events om werkgevers te helpen bij het onder de aandacht brengen van goede secundaire arbeidsvoorwaarde die hij of zij bij BeFrank heeft geregeld voor hen.

Gerelateerde artikelen

BPL Pensioen informatieavond: ‘Dit helpt mijn weg zoeken in het doolhof van ouder worden’

Wat verandert er in 2024? Welke keuzes kunt u maken als u met pensioen gaat? En wat betekenen de nieuwe regels voor pensioen in Nederland voor u? BPL Pensioen organiseerde in februari en maart verschillende informatiebijeenkomsten in het land.
Lees meer

Scherp inzicht in de risico’s: een kwestie van goed pensioenbestuur

De overgang naar een nieuw pensioenstelsel confronteert pensioenuitvoerders met een lange lijst te ondernemen acties. Voorzieningen voor arbeidsongeschiktheid staan hierop wellicht niet bovenaan, want fondsen mogen regelingen op dit terrein in principe gewoon voortzetten. Toch kan een gedegen analyse van de risico’s erg waardevol zijn.
Lees meer

Bijeenkomsten BPL Pensioen beoordeeld met een 8,3

Voor BPL Pensioen is persoonlijk contact met haar deelnemers erg belangrijk. Jaarlijks worden er daarom 7 (online en offline) bijeenkomsten georganiseerd verspreid door het land. In twee jaar tijd krijgen alle deelnemers die in Nederland wonen, op die manier de mogelijkheid aanwezig te zijn.
Lees meer