Duurzame Inzetbaarheid: Tijd in Verandering

8 november 2023

In een wereld vol uitdagingen op de arbeidsmarkt, met toenemende werkdruk, automatisering en het verschuiven van de pensioenleeftijd, is het cruciaal om je medewerkers gezond, vitaal en met plezier te laten werken. De weg naar duurzame inzetbaarheid is voor velen een prioriteit, en dit geldt ook voor de sector Agrarisch en Groen. Op dinsdag 7 november 2023 vond de tweede editie plaats van het Landelijk Festival Duurzame Inzetbaarheid in Utrecht. Het thema van dit jaar was ‘Tijd in verandering’. Vanuit Actor waren verschillende collega’s aanwezig om nieuwe ideeën en inzichten op te doen. Zo kunnen wij onze sociale fondsen en de werkgevers en werknemers in onze sectoren nog beter ondersteunen en adviseren op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Ervaren, leren en doen
Dit festival, georganiseerd door de samenwerkende sociale partners binnen SPDI met steun van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), bood een gevarieerd programma. Verschillende workshops, zoals ‘Ruimte voor eigen regie’, Duurzame flexibiliteit’, ‘Van bewustwording naar beweging’, en ‘Leiding geven aan autonomie’, gaven deelnemers de kans om kennis en inspiratie op te doen en praktijkvoorbeelden te delen. Kortom: het draaide om ervaren, leren en vooral doen, want dat zijn de sleutels tot beweging, niet alleen bij jezelf maar ook bij anderen.

Samen bouwen aan een arbeidsmarkt
Effectieve communicatie speelde een cruciale rol op het festival, met Ayca Szapora als keynote spreker. Als neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelf-realisatiecoach en bedrijfskundige met een Black Belt in Lean & Six Sigma, deelde ze inzichten over waarom collega’s, medewerkers, leidinggevenden of klanten niet altijd doen wat je wilt en hoe je dat kunt veranderen. Ze onthulde de wonderlijke werking van het brein en gaf tips over de meest effectieve manieren om te communiceren, verbinding te maken en gedrag, zowel van jezelf als anderen, te veranderen. Beweging op het gebied van duurzame inzetbaarheid is in deze tijd van grote veranderopgaven harder nodig dan ooit. Het Landelijk Festival Duurzame Inzetbaarheid biedt niet alleen nieuwe inzichten, maar ook de tools om die broodnodige beweging in gang te zetten. Samen kunnen we bouwen aan een arbeidsmarkt waarin medewerkers floreren en bedrijven excelleren.

Klik hier voor meer informatie over onze dienstverlening voor sociale fondsen.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

BPL Pensioen informatieavond: ‘Dit helpt mijn weg zoeken in het doolhof van ouder worden’

Wat verandert er in 2024? Welke keuzes kunt u maken als u met pensioen gaat? En wat betekenen de nieuwe regels voor pensioen in Nederland voor u? BPL Pensioen organiseerde in februari en maart verschillende informatiebijeenkomsten in het land.
Lees meer

Nieuwe website Kasgroeit: Hét startpunt voor leren en ontwikkelen in de Glastuinbouw

De website van Kasgroeit is volledig vernieuwd. Kasgroeit.nl is dé centrale plek voor werkgevers en werknemers in de glastuinbouw die zich willen ontwikkelen. De website biedt een actueel overzicht van opleidingen en cursussen in de sector.
Lees meer

Teamdag Arbeidsmarkt in het teken van samenwerking, ontwikkeling en gezelligheid

Op donderdag 7 maart vond de teamdag van Team Arbeidsmarkt plaats. Team Arbeidsmarkt ondersteunt verschillende sociale fondsen bij uitdagende thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, leven lang ontwikkelen en imago en instroom. De dag stond in het teken van samenwerking, ontwikkeling en gezelligheid.
Lees meer