#kenniskracht: duurzame inzetbaarheid vergroten in de bloembollengroothandel

20 februari 2023

Hoe zorg je ervoor dat flexmedewerkers een meerwaarde hebben op de lange termijn? Zijn ervaren medewerkers die binnenkort met pensioen gaan? Of medewerkers die moeite hebben om het werk vol te houden en mee te gaan met nieuwe ontwikkelingen? Het project #kenniskracht biedt concrete handvatten die meteen bijdragen aan een betere inzetbaarheid van flex- en vaste medewerkers in de bloembollengroothandel.

Dashboard kenniskracht
Op de website dashboardkenniskracht.nl vinden bedrijven praktische ondersteuning voor deze vraagstukken. Er zijn al bedrijven die al ervaring hiermee hebben opgedaan en hun inzichten delen. Ook is er een pilot waarbij tien bedrijven kijken wat ze nu en in de toekomst kunnen doen om duurzame inzetbaarheid te bevorderen. Meer informatie over het project #kenniskracht vindt u op www.dashboardkenniskracht.nl

Initiatief van sociale partners
#kenniskracht is een initiatief van het fonds Colland Arbeidsmarkt in samenwerking met sociale partners Anthos, CNV Vakmensen en FNV Agrarisch Groen. Het project wordt begeleid en uitgevoerd door Actor, bureau voor sectoradvies. Binnen het project #kenniskracht verzorgt Actor de projectleiding, coördinatie en monitoring. Stigas verzorgt de uitvoering. Stigas en Actor geven gezamenlijk invulling aan de communicatie naar de sector.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe website Kasgroeit: Hét startpunt voor leren en ontwikkelen in de Glastuinbouw

De website van Kasgroeit is volledig vernieuwd. Kasgroeit.nl is dé centrale plek voor werkgevers en werknemers in de glastuinbouw die zich willen ontwikkelen. De website biedt een actueel overzicht van opleidingen en cursussen in de sector.
Lees meer

Teamdag Arbeidsmarkt in het teken van samenwerking, ontwikkeling en gezelligheid

Op donderdag 7 maart vond de teamdag van Team Arbeidsmarkt plaats. Team Arbeidsmarkt ondersteunt verschillende sociale fondsen bij uitdagende thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, leven lang ontwikkelen en imago en instroom. De dag stond in het teken van samenwerking, ontwikkeling en gezelligheid.
Lees meer

Actor verwelkomt Sociaal Fonds Tankstations en Wasbedrijven

Sociaal Fonds Tankstations en Wasbedrijven (SFTW) heeft eind vorig jaar besloten om de bestuursondersteuning toe te vertrouwen aan Actor. Dit betekent een mooie stap vooruit voor beide organisaties, waarbij we samen streven naar een bloeiende en sociaal verantwoorde sector.
Lees meer