De gevolgen van de nieuwe toetredingsleeftijd

11 juli 2023

Bart Peter Verhoeff werkt sinds mei 2019 als pensioenjurist en beleidsadviseur bij Actor. Vanuit die rol adviseert en begeleidt hij BPL Pensioen en Pensioenfonds Kappers. De Wet toekomst pensioenen (Wtp) brengt veel veranderingen met zich mee. Zo wordt de toetredingsleeftijd verlaagd. Wij vroegen Bart Peter welke gevolgen dit heeft voor jongeren en pensioenfondsen.

Klik hier om verder te lezen

Gerelateerde artikelen

BPL Pensioen informatieavond: ‘Dit helpt mijn weg zoeken in het doolhof van ouder worden’

Wat verandert er in 2024? Welke keuzes kunt u maken als u met pensioen gaat? En wat betekenen de nieuwe regels voor pensioen in Nederland voor u? BPL Pensioen organiseerde in februari en maart verschillende informatiebijeenkomsten in het land.
Lees meer

Scherp inzicht in de risico’s: een kwestie van goed pensioenbestuur

De overgang naar een nieuw pensioenstelsel confronteert pensioenuitvoerders met een lange lijst te ondernemen acties. Voorzieningen voor arbeidsongeschiktheid staan hierop wellicht niet bovenaan, want fondsen mogen regelingen op dit terrein in principe gewoon voortzetten. Toch kan een gedegen analyse van de risico’s erg waardevol zijn.
Lees meer

Bijeenkomsten BPL Pensioen beoordeeld met een 8,3

Voor BPL Pensioen is persoonlijk contact met haar deelnemers erg belangrijk. Jaarlijks worden er daarom 7 (online en offline) bijeenkomsten georganiseerd verspreid door het land. In twee jaar tijd krijgen alle deelnemers die in Nederland wonen, op die manier de mogelijkheid aanwezig te zijn.
Lees meer