De gevolgen van de nieuwe toetredingsleeftijd

11 juli 2023

Bart Peter Verhoeff werkt sinds mei 2019 als pensioenjurist en beleidsadviseur bij Actor. Vanuit die rol adviseert en begeleidt hij BPL Pensioen en Pensioenfonds Kappers. De Wet toekomst pensioenen (Wtp) brengt veel veranderingen met zich mee. Zo wordt de toetredingsleeftijd verlaagd. Wij vroegen Bart Peter welke gevolgen dit heeft voor jongeren en pensioenfondsen.

Klik hier om verder te lezen

Gerelateerde artikelen

Scherp inzicht in de risico’s: een kwestie van goed pensioenbestuur

De overgang naar een nieuw pensioenstelsel confronteert pensioenuitvoerders met een lange lijst te ondernemen acties. Voorzieningen voor arbeidsongeschiktheid staan hierop wellicht niet bovenaan, want fondsen mogen regelingen op dit terrein in principe gewoon voortzetten. Toch kan een gedegen analyse van de risico’s erg waardevol zijn.
Lees meer

Bijeenkomsten BPL Pensioen beoordeeld met een 8,3

Voor BPL Pensioen is persoonlijk contact met haar deelnemers erg belangrijk. Jaarlijks worden er daarom 7 (online en offline) bijeenkomsten georganiseerd verspreid door het land. In twee jaar tijd krijgen alle deelnemers die in Nederland wonen, op die manier de mogelijkheid aanwezig te zijn.
Lees meer

Actor organiseert informatiebijeenkomst voor Kwadraad tijdens Pensioen3Daagse 2023

Actor vindt het belangrijk dat mensen zich bewust zijn van hun pensioen en hun financiële situatie. Als organisatie, gestationeerd in Woerden, dragen wij dan ook graag lokaal en regionaal bij aan het vergroten van pensioenkennis- en bewustzijn. Daarom hebben wij dit jaar weer meegedaan aan de Pensioen3Daagse.
Lees meer