Actor organiseert informatiebijeenkomst voor Kwadraad tijdens Pensioen3Daagse 2023

10 november 2023

De Pensioen3daagse wordt jaarlijks georganiseerd door Wijzer in Geldzaken in samenwerking met het Ministerie van Financiën. Het is een initiatief zonder winstoogmerk om kwetsbare doelgroepen zoals laaggeletterden, zelfstandigen en 50 plussers zonder partner te helpen met vragen rondom pensioen(opbouw) en financiële planning. Actor vindt het belangrijk dat mensen zich bewust zijn van hun pensioen en hun financiële situatie. Als organisatie, gestationeerd in Woerden, dragen wij lokaal en regionaal graag bij aan het vergroten van pensioenkennis- en bewustzijn. Daarom heeft Actor ook dit jaar weer meegedaan aan de Pensioen3Daagse.

Informatiebijeenkomst Stichting Kwadraad
Op 7 november hebben onze pensioencollega’s een informatiebijeenkomst georganiseerd voor medewerkers en vrijwilligers van Stichting Kwadraad. Stichting Kwadraad is een organisatie die actief is in tientallen gemeenten in Zuid-Holland en Utrecht-West. Zij begeleiden en ondersteunen mensen bij hun dagelijkse leefproblemen. Denk daarbij aan vragen en problemen op gebied van: relatie en huwelijk, geld en werk, gezin en opvoeding, rouw en verlies en ruzie en geweld.

Mark van de Meerakker (Beleidsadviseur Pensioenen, Actor) ging tijdens zijn presentatie in op de Pensioenschrijf van 5: AOW, Werknemerspensioen, Lijfrente, Overig vermogen en Werk na pensionering. Ook stond hij stil bij de nieuwe pensioenregels als gevolg van de Wet Toekomst Pensioen (Wtp) en de tool van de Pensioen3Daagse ‘Wat kun jij doen voor je pensioen’. Zijn collega’s Ricus, Leendert, Marleen en Ingrid zorgden voor een warme ontvangst en beantwoordden vragen vanuit hun eigen kennis en ervaring. Het was een interactieve bijeenkomst met na afloop enthousiaste reacties:

“Het was een zeer interessante bijeenkomst met een hartelijk ontvangst!”
“Wij kregen goede tips waar we mee aan de slag kunnen.”

Mogelijk krijgt de bijeenkomst een vervolg voor geïnteresseerden die met Wijzer in Geldzaken tool inzicht willen krijgen in hun eigen situatie.

Gerelateerde artikelen

BPL Pensioen informatieavond: ‘Dit helpt mijn weg zoeken in het doolhof van ouder worden’

Wat verandert er in 2024? Welke keuzes kunt u maken als u met pensioen gaat? En wat betekenen de nieuwe regels voor pensioen in Nederland voor u? BPL Pensioen organiseerde in februari en maart verschillende informatiebijeenkomsten in het land.
Lees meer

Nieuwe website Kasgroeit: Hét startpunt voor leren en ontwikkelen in de Glastuinbouw

De website van Kasgroeit is volledig vernieuwd. Kasgroeit.nl is dé centrale plek voor werkgevers en werknemers in de glastuinbouw die zich willen ontwikkelen. De website biedt een actueel overzicht van opleidingen en cursussen in de sector.
Lees meer

Teamdag Arbeidsmarkt in het teken van samenwerking, ontwikkeling en gezelligheid

Op donderdag 7 maart vond de teamdag van Team Arbeidsmarkt plaats. Team Arbeidsmarkt ondersteunt verschillende sociale fondsen bij uitdagende thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, leven lang ontwikkelen en imago en instroom. De dag stond in het teken van samenwerking, ontwikkeling en gezelligheid.
Lees meer