Doorstart project #kenniskracht ‘zo blijf je bloeien in de bollen’

16 september 2022

Het project #kenniskracht ‘zo blijf je bloeien in de bollen’ heeft een doorstart gemaakt. Door corona heeft het project tijdelijk op een laag pitje gestaan. Het doel van het project is om duurzame inzetbaarheid tussen werkgevers en werknemers bespreekbaar te maken en breed in te zetten in de sector bloembollengroothandel. Door de vergrijzing en een toename van flexkrachten in de sector is het belangrijk dat de kennis binnen bedrijven geborgd blijft. #Kenniskracht is een initiatief van sociale partners CNV Vakmensen, FNV Agrarisch Groen en Royal Anthos, .

Professionele en kosteloze begeleiding voor tien bedrijven
De vergrijzing, ontgroening en krapte op de arbeidsmarkt stelt de sector bloembollengroothandel voor een aantal grote uitdagingen. Hoe zorgen we ervoor dat medewerkers in de bloembollengroothandel fit en gemotiveerd kunnen blijven werken tot aan hun pensioen? Hoe zorgen we ervoor dat de kennis van medewerkers die met pensioen gaan, behouden blijft voor het bedrijf? En hoe blijven bedrijven aantrekkelijk voor nieuwe instroom? Op de website dashboardkenniskracht.nl vinden bedrijven praktische ondersteuning voor deze vraagstukken. Op dit moment bieden wij tien bedrijven de kans om onder professionele begeleiding aan de slag te gaan met het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid. Deze ondersteuning is kosteloos. Meld u nu aan door een mail te sturen naar kenniskracht@actor.nl

Fonds Colland Arbeidsmarkt
Het project is een initiatief van sociale partners en wordt mede mogelijk gemaakt door het fonds Colland Arbeidsmarkt. Dit is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector Agrarisch en Groen. Het fonds draagt bij aan thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, imago & instroom en veiligheid & gezondheid. Vanuit Colland Arbeidsmarkt wordt een veelheid aan projecten en activiteiten gefinancierd gericht op het stimuleren van een gezonde en toekomstbestendige arbeidsmarkt in de agrarische en groene sectoren.

Het project wordt uitgevoerd en begeleid door Actor in samenwerking met Stigas. Heeft u vragen over het project, neem dan contact op met Margreet Verkerk via kenniskracht@actor.nl Meer informatie over #kenniskracht vindt u op www.dashboardkenniskracht.nl/

Een interview met Leo van Beekum (bestuurder FNV) en Alfons Zwetsloot (directeur Anthos) over #kenniskracht vindt u hier.

 

 

Gerelateerde artikelen

Actor verwelkomt Sociaal Fonds Tankstations en Wasbedrijven

Sociaal Fonds Tankstations en Wasbedrijven (SFTW) heeft eind vorig jaar besloten om de bestuursondersteuning toe te vertrouwen aan Actor. Dit betekent een mooie stap vooruit voor beide organisaties, waarbij we samen streven naar een bloeiende en sociaal verantwoorde sector.
Lees meer

Scherp inzicht in de risico’s: een kwestie van goed pensioenbestuur

De overgang naar een nieuw pensioenstelsel confronteert pensioenuitvoerders met een lange lijst te ondernemen acties. Voorzieningen voor arbeidsongeschiktheid staan hierop wellicht niet bovenaan, want fondsen mogen regelingen op dit terrein in principe gewoon voortzetten. Toch kan een gedegen analyse van de risico’s erg waardevol zijn.
Lees meer

Actor overhandigt 80 speculaaspoppen aan de Voedselbank Woerden

Deze week heeft Edwin Zuidgeest namens Actor, Bureau voor sectoradvies, Talentoogst Talentboom Boomkwekerij en Kasgroeit 80 speculaaspoppen overhandigd aan de Voedselbank Woerden.
Lees meer