Doorstart project #kenniskracht ‘zo blijf je bloeien in de bollen’

16 september 2022

Het project #kenniskracht ‘zo blijf je bloeien in de bollen’ heeft een doorstart gemaakt. Door corona heeft het project tijdelijk op een laag pitje gestaan. Het doel van het project is om duurzame inzetbaarheid tussen werkgevers en werknemers bespreekbaar te maken en breed in te zetten in de sector bloembollengroothandel. Door de vergrijzing en een toename van flexkrachten in de sector is het belangrijk dat de kennis binnen bedrijven geborgd blijft. #Kenniskracht is een initiatief van sociale partners CNV Vakmensen, FNV Agrarisch Groen en Royal Anthos, .

Professionele en kosteloze begeleiding voor tien bedrijven
De vergrijzing, ontgroening en krapte op de arbeidsmarkt stelt de sector bloembollengroothandel voor een aantal grote uitdagingen. Hoe zorgen we ervoor dat medewerkers in de bloembollengroothandel fit en gemotiveerd kunnen blijven werken tot aan hun pensioen? Hoe zorgen we ervoor dat de kennis van medewerkers die met pensioen gaan, behouden blijft voor het bedrijf? En hoe blijven bedrijven aantrekkelijk voor nieuwe instroom? Op de website dashboardkenniskracht.nl vinden bedrijven praktische ondersteuning voor deze vraagstukken. Op dit moment bieden wij tien bedrijven de kans om onder professionele begeleiding aan de slag te gaan met het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid. Deze ondersteuning is kosteloos. Meld u nu aan door een mail te sturen naar kenniskracht@actor.nl

Fonds Colland Arbeidsmarkt
Het project is een initiatief van sociale partners en wordt mede mogelijk gemaakt door het fonds Colland Arbeidsmarkt. Dit is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector Agrarisch en Groen. Het fonds draagt bij aan thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, imago & instroom en veiligheid & gezondheid. Vanuit Colland Arbeidsmarkt wordt een veelheid aan projecten en activiteiten gefinancierd gericht op het stimuleren van een gezonde en toekomstbestendige arbeidsmarkt in de agrarische en groene sectoren.

Het project wordt uitgevoerd en begeleid door Actor in samenwerking met Stigas. Heeft u vragen over het project, neem dan contact op met Margreet Verkerk via kenniskracht@actor.nl Meer informatie over #kenniskracht vindt u op www.dashboardkenniskracht.nl/

Een interview met Leo van Beekum (bestuurder FNV) en Alfons Zwetsloot (directeur Anthos) over #kenniskracht vindt u hier.

 

 

Gerelateerde artikelen

“Controle over de financiën”: in gesprek met Najat el Habziz

In deel 2 van deze verhalenreeks, in het kader van ons 25 jarig jubileum, gaan wij in gesprek met  Najat el Habziz, financieel administratief medewerker bij Actor. Wij blikken met haar terug op hoe zij bij Actor in dienst is gekomen en wat Actor voor haar bijzonder maakt.
Lees meer

Actor bestaat 25 jaar: In gesprek met Marius van IJzerloo

Dit jaar bestaat Actor 25 jaar! Een mijlpaal om trots op te zijn. Samen met onze medewerkers en klanten blikken wij in verschillende gesprekken terug op persoonlijke ervaringen maar kijken wij ook naar de toekomst. We starten onze verhalenreeks met een boeiend gesprek met Marius van IJzerloo, beleidsadviseur Pensioenen.
Lees meer

Medewerkers Actor vieren 25-jarig jubileum

Op 6 en 7 juni vierden wij ons 25-jarig jubileum met een inspirerend bedrijfsuitje bij Claus Events in Hoofddorp. Twee dagen stonden in het teken van teambuilding, inspiratie en veel plezier.
Lees meer