BPL Pensioen wint Zilveren Pensioen Pro Award

18 juni 2024

Op 18 juni 2024 werden de prestigieuze Pensioen Pro Awards uitgereikt. BPL Pensioen was genomineerd in de categorie ‘Beste pensioenfonds met meer dan € 5 miljard vermogen’. Uiteindelijk werd BPL Pensioen gekozen als winnaar en kreeg de zilveren award. De andere genomineerden in deze categorie waren Pensioenfonds PGB en Pensioenfonds PMT. Actor is als ondersteunend adviesbureau voor BPL Pensioen bijzonder trots op deze erkenning.

Waarom BPL Pensioen won?
Het CEM-benchmarkonderzoek is een onafhankelijk, wereldwijd vergelijkingsonderzoek onder Nederlandse en internationale pensioenfondsen. Uit de meest recente CEM-benchmark blijkt dat BPL Pensioen goede beleggingsresultaten haalt tegen relatief lage kosten. Zeker ten opzichte van vergelijkbare fondsen. Dat is een mooie prestatie. Want lage kosten én hoge rendementen zijn uiteraard goed voor alle pensioenen. Dat vond de jury van de Pensioen Pro Award ook. Zij spraken over deze prestatie als ‘een winnende combinatie in de pensioensector’.

Duurzaam beleggen
Daarnaast belegt BPL Pensioen zoveel mogelijk maatschappelijk verantwoord. BPL Pensioen vindt het belangrijk dat mensen van een goed pensioen kunnen genieten in een leefbare wereld. Daarom hechten ze grote waarde aan duurzaam beleggen. In hun beleid twee speerpunten: klimaat en water. Bij alle beleggingen wordt gekeken naar hoe een positieve bijdrage kan worden geleverd. Én hoe eventuele negatieve impact zoveel mogelijk beperkt kan worden.

Bron foto: Pensioen Pro

 

Gerelateerde artikelen

“Controle over de financiën”: in gesprek met Najat el Habziz

In deel 2 van deze verhalenreeks, in het kader van ons 25 jarig jubileum, gaan wij in gesprek met  Najat el Habziz, financieel administratief medewerker bij Actor. Wij blikken met haar terug op hoe zij bij Actor in dienst is gekomen en wat Actor voor haar bijzonder maakt.
Lees meer

Actor bestaat 25 jaar: In gesprek met Marius van IJzerloo

Dit jaar bestaat Actor 25 jaar! Een mijlpaal om trots op te zijn. Samen met onze medewerkers en klanten blikken wij in verschillende gesprekken terug op persoonlijke ervaringen maar kijken wij ook naar de toekomst. We starten onze verhalenreeks met een boeiend gesprek met Marius van IJzerloo, beleidsadviseur Pensioenen.
Lees meer

BPL Pensioen informatieavond: ‘Dit helpt mijn weg zoeken in het doolhof van ouder worden’

Wat verandert er in 2024? Welke keuzes kunt u maken als u met pensioen gaat? En wat betekenen de nieuwe regels voor pensioen in Nederland voor u? BPL Pensioen organiseerde in februari en maart verschillende informatiebijeenkomsten in het land.
Lees meer