Transitie als ultiem proces van zelfevaluatie

30 mei 2023

Eind 2022 is de Tweede Kamer akkoord gegaan met de Wet toekomst pensioenen (Wtp). Pensioenfondsen hebben wel vaker te maken met nieuwe wetten en richtlijnen, maar niet met de impact en omvang van de Wtp. Daar komt bij dat diverse onderliggende besluiten en regelgeving nog moeten worden uitgewerkt en vastgesteld. Werk aan de winkel voor pensioenfondsen dus. Kerstin Westerhoff ziet de transitie als een mooie kans voor compliance officers om de waarde van hun werk te laten zien.

Lees hier het hele artikel.

Gerelateerde artikelen

BPL Pensioen informatieavond: ‘Dit helpt mijn weg zoeken in het doolhof van ouder worden’

Wat verandert er in 2024? Welke keuzes kunt u maken als u met pensioen gaat? En wat betekenen de nieuwe regels voor pensioen in Nederland voor u? BPL Pensioen organiseerde in februari en maart verschillende informatiebijeenkomsten in het land.
Lees meer

Scherp inzicht in de risico’s: een kwestie van goed pensioenbestuur

De overgang naar een nieuw pensioenstelsel confronteert pensioenuitvoerders met een lange lijst te ondernemen acties. Voorzieningen voor arbeidsongeschiktheid staan hierop wellicht niet bovenaan, want fondsen mogen regelingen op dit terrein in principe gewoon voortzetten. Toch kan een gedegen analyse van de risico’s erg waardevol zijn.
Lees meer

Bijeenkomsten BPL Pensioen beoordeeld met een 8,3

Voor BPL Pensioen is persoonlijk contact met haar deelnemers erg belangrijk. Jaarlijks worden er daarom 7 (online en offline) bijeenkomsten georganiseerd verspreid door het land. In twee jaar tijd krijgen alle deelnemers die in Nederland wonen, op die manier de mogelijkheid aanwezig te zijn.
Lees meer