Transitie als ultiem proces van zelfevaluatie

30 mei 2023

Eind 2022 is de Tweede Kamer akkoord gegaan met de Wet toekomst pensioenen (Wtp). Pensioenfondsen hebben wel vaker te maken met nieuwe wetten en richtlijnen, maar niet met de impact en omvang van de Wtp. Daar komt bij dat diverse onderliggende besluiten en regelgeving nog moeten worden uitgewerkt en vastgesteld. Werk aan de winkel voor pensioenfondsen dus. Kerstin Westerhoff ziet de transitie als een mooie kans voor compliance officers om de waarde van hun werk te laten zien.

Lees hier het hele artikel.

Gerelateerde artikelen

“Controle over de financiën”: in gesprek met Najat el Habziz

In deel 2 van deze verhalenreeks, in het kader van ons 25 jarig jubileum, gaan wij in gesprek met  Najat el Habziz, financieel administratief medewerker bij Actor. Wij blikken met haar terug op hoe zij bij Actor in dienst is gekomen en wat Actor voor haar bijzonder maakt.
Lees meer

Actor bestaat 25 jaar: In gesprek met Marius van IJzerloo

Dit jaar bestaat Actor 25 jaar! Een mijlpaal om trots op te zijn. Samen met onze medewerkers en klanten blikken wij in verschillende gesprekken terug op persoonlijke ervaringen maar kijken wij ook naar de toekomst. We starten onze verhalenreeks met een boeiend gesprek met Marius van IJzerloo, beleidsadviseur Pensioenen.
Lees meer

BPL Pensioen wint Zilveren Pensioen Pro Award

Op 18 juni 2024 werden de prestigieuze Pensioen Pro Awards uitgereikt. BPL Pensioen was genomineerd in de categorie ‘Beste pensioenfonds met meer dan € 5 miljard vermogen’. Uiteindelijk werd BPL Pensioen gekozen als winnaar en kreeg de zilveren award.
Lees meer