“Aandacht voor duurzame inzetbaarheid heeft positieve impact op instroom”

13 juni 2022

Leo van Beekum (bestuurder van FNV) en Alfons Zwetsloot (directeur Anthos) gaan in dit artikel in op het belang van duurzame inzetbaarheid, de voortgang van het project #kenniskracht en de resultaten tot nu toe.

Een groot deel van de werknemers in de sector bloembollengroothandel is ouder dan 50 jaar. De kennis van deze werknemers kan verdwijnen als zij met pensioen gaan. Om dit te voorkomen heeft Colland Arbeidsmarkt met sociale partners Anthos, FNV en CNV het project ‘#Kenniskracht, zo blijf je bloeien in de bollen’ opgezet.

Klik hier om het interview te lezen

Gerelateerde artikelen

BPL Pensioen informatieavond: ‘Dit helpt mijn weg zoeken in het doolhof van ouder worden’

Wat verandert er in 2024? Welke keuzes kunt u maken als u met pensioen gaat? En wat betekenen de nieuwe regels voor pensioen in Nederland voor u? BPL Pensioen organiseerde in februari en maart verschillende informatiebijeenkomsten in het land.
Lees meer

Nieuwe website Kasgroeit: Hét startpunt voor leren en ontwikkelen in de Glastuinbouw

De website van Kasgroeit is volledig vernieuwd. Kasgroeit.nl is dé centrale plek voor werkgevers en werknemers in de glastuinbouw die zich willen ontwikkelen. De website biedt een actueel overzicht van opleidingen en cursussen in de sector.
Lees meer

Teamdag Arbeidsmarkt in het teken van samenwerking, ontwikkeling en gezelligheid

Op donderdag 7 maart vond de teamdag van Team Arbeidsmarkt plaats. Team Arbeidsmarkt ondersteunt verschillende sociale fondsen bij uitdagende thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, leven lang ontwikkelen en imago en instroom. De dag stond in het teken van samenwerking, ontwikkeling en gezelligheid.
Lees meer