#vitalehoveniers gestart om werknemers vitaal en vakkundig te houden

9 februari 2023

In januari 2023 is het project #vitalehoveniers gestart. Het doel is het verbeteren van de vitaliteit van hoveniers en de ontwikkeling van het vak. Door uitstroom, uitval, onvoldoende instroom en goed personeelsbeleid is het belangrijk om aandacht te besteden aan het behoud van huidige werknemers en de instroom van nieuwe vakmensen. In samenwerking met het fonds Colland Arbeidsmarkt zijn sociale partners CNV Vakmensen, FNV Agrarisch Groen en Brancheorganisatie VHG het project #vitalehoveniers gestart.

Platform vitalehoveniers.nl
Centraal in dit project staat het platform vitalehoeveniers.nl. Op deze website is er een divers aanbod aan (gratis) trainingen en opleidingen voor mensen in de sector of mensen die in de sector willen werken. Ook zijn er programma’s zoals ‘Sterk in je Werk’ waarin je je eigen regie en persoonlijk leiderschap kunt ontwikkelen. Verder vind je informatie over de seniorenregeling en Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) en praktische tips over wat je als werknemer, werkgever of als collega’s kunt doen om vitaal te blijven in het werk.

Initiatief van sociale partners
#vitalehoveniers is een initiatief van fonds Colland Arbeidsmarkt in samenwerking met sociale partners CNV Vakmensen, FNV Agrarisch Groen en branchevereniging VHG. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

In het project #vitalehoveniers is Actor betrokken. Actor ondersteunt, adviseert en verbindt de Koninklijke VHG, de sociale partners FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen om de hoveniers vitaal, vaardig en wendbaar te maken en te houden. Bij het project #vitalehoveniers heeft Actor, namens sociale partners de eerste stappen gezet bij de subsidieaanvraag, het projectplan en de contractafspraken met het adviesbureau dat het programmamanagement verzorgt. Dat vraagt om activiteiten gericht op bewustwording bij werkgevers (goed werkgeverschap) en werknemers (eigen regie), behoud van medewerkers (fysieke belastbaarheid/vitaliteit), Instroom van nieuwe medewerkers (aansluiting onderwijs, instroom, zij-instroom, mobiliteit), vakmanschap van medewerkers (leren en ontwikkelen, nu en in de toekomst) en kleine groep werkenden helpen met gepaste ‘eerder uittreden’ voorzieningen.

Gerelateerde artikelen

“Controle over de financiën”: in gesprek met Najat el Habziz

In deel 2 van deze verhalenreeks, in het kader van ons 25 jarig jubileum, gaan wij in gesprek met  Najat el Habziz, financieel administratief medewerker bij Actor. Wij blikken met haar terug op hoe zij bij Actor in dienst is gekomen en wat Actor voor haar bijzonder maakt.
Lees meer

Nieuwe website Kasgroeit: Hét startpunt voor leren en ontwikkelen in de Glastuinbouw

De website van Kasgroeit is volledig vernieuwd. Kasgroeit.nl is dé centrale plek voor werkgevers en werknemers in de glastuinbouw die zich willen ontwikkelen. De website biedt een actueel overzicht van opleidingen en cursussen in de sector.
Lees meer

Teamdag Arbeidsmarkt in het teken van samenwerking, ontwikkeling en gezelligheid

Op donderdag 7 maart vond de teamdag van Team Arbeidsmarkt plaats. Team Arbeidsmarkt ondersteunt verschillende sociale fondsen bij uitdagende thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, leven lang ontwikkelen en imago en instroom. De dag stond in het teken van samenwerking, ontwikkeling en gezelligheid.
Lees meer