Bijeenkomsten BPL Pensioen beoordeeld met een 8,3

21 november 2023

Voor BPL Pensioen is persoonlijk contact met haar deelnemers erg belangrijk. Jaarlijks worden er daarom 7 (online en offline) bijeenkomsten georganiseerd verspreid door het land. In twee jaar tijd krijgen alle deelnemers die in Nederland wonen, op die manier de mogelijkheid aanwezig te zijn.

De afgelopen weken vonden drie bijeenkomsten plaats. In Roermond, Druten en Zutphen. Het programma bestond uit 3 onderdelen:

  1. Wel of geen verhoging pensioen 2024? Eind 2023 bekend. Wat kan en mag?
  2. De voorbereidingen voor de overstap per 2027 naar een nieuwe pensioenregeling.
  3. De pensioenkeuzes die iemand kan maken als hij/zij met pensioen gaat

De presentaties werden gegeven door bestuurders én een pensioenconsulent. In totaal waren er ruim 210 mensen aanwezig. Zowel tijdens als na de presentaties was er voldoende tijd voor het beantwoorden van vragen. Die liepen uiteen van ‘kan ik eerder stoppen met werken’, ‘waarin belegt BPL Pensioen’ en ‘kan ik beter voor de overstap naar de nieuwe pensioenregels met pensioen’?

Uit de verstuurde enquêtes bleek dat mensen de bijeenkomsten erg prettig vinden. Ze hebben op een laagdrempelige manier nieuwe kennis opgedaan. Het persoonlijke contact en de mogelijkheid om vragen te stellen werd erg gewaardeerd. Gemiddeld werden de bijeenkomsten met een 8,3 beoordeeld.

“Ik heb 0,0 verstand van pensioen. Maar het was heel goed te volgen. Sprekers waren duidelijk en geduldig”

“Ik vond het heel nuttig”

“Goede uitleg, goed te volgen, precies wat ik nodig had in voorbereiding op mijn pensioen”

“Fijn dat er genoeg tijd was om vragen te stellen”Gerelateerde artikelen

BPL Pensioen informatieavond: ‘Dit helpt mijn weg zoeken in het doolhof van ouder worden’

Wat verandert er in 2024? Welke keuzes kunt u maken als u met pensioen gaat? En wat betekenen de nieuwe regels voor pensioen in Nederland voor u? BPL Pensioen organiseerde in februari en maart verschillende informatiebijeenkomsten in het land.
Lees meer

Nieuwe website Kasgroeit: Hét startpunt voor leren en ontwikkelen in de Glastuinbouw

De website van Kasgroeit is volledig vernieuwd. Kasgroeit.nl is dé centrale plek voor werkgevers en werknemers in de glastuinbouw die zich willen ontwikkelen. De website biedt een actueel overzicht van opleidingen en cursussen in de sector.
Lees meer

Teamdag Arbeidsmarkt in het teken van samenwerking, ontwikkeling en gezelligheid

Op donderdag 7 maart vond de teamdag van Team Arbeidsmarkt plaats. Team Arbeidsmarkt ondersteunt verschillende sociale fondsen bij uitdagende thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, leven lang ontwikkelen en imago en instroom. De dag stond in het teken van samenwerking, ontwikkeling en gezelligheid.
Lees meer