Bijeenkomsten BPL Pensioen beoordeeld met een 8,3

21 november 2023

Voor BPL Pensioen is persoonlijk contact met haar deelnemers erg belangrijk. Jaarlijks worden er daarom 7 (online en offline) bijeenkomsten georganiseerd verspreid door het land. In twee jaar tijd krijgen alle deelnemers die in Nederland wonen, op die manier de mogelijkheid aanwezig te zijn.

De afgelopen weken vonden drie bijeenkomsten plaats. In Roermond, Druten en Zutphen. Het programma bestond uit 3 onderdelen:

  1. Wel of geen verhoging pensioen 2024? Eind 2023 bekend. Wat kan en mag?
  2. De voorbereidingen voor de overstap per 2027 naar een nieuwe pensioenregeling.
  3. De pensioenkeuzes die iemand kan maken als hij/zij met pensioen gaat

De presentaties werden gegeven door bestuurders én een pensioenconsulent. In totaal waren er ruim 210 mensen aanwezig. Zowel tijdens als na de presentaties was er voldoende tijd voor het beantwoorden van vragen. Die liepen uiteen van ‘kan ik eerder stoppen met werken’, ‘waarin belegt BPL Pensioen’ en ‘kan ik beter voor de overstap naar de nieuwe pensioenregels met pensioen’?

Uit de verstuurde enquêtes bleek dat mensen de bijeenkomsten erg prettig vinden. Ze hebben op een laagdrempelige manier nieuwe kennis opgedaan. Het persoonlijke contact en de mogelijkheid om vragen te stellen werd erg gewaardeerd. Gemiddeld werden de bijeenkomsten met een 8,3 beoordeeld.

“Ik heb 0,0 verstand van pensioen. Maar het was heel goed te volgen. Sprekers waren duidelijk en geduldig”

“Ik vond het heel nuttig”

“Goede uitleg, goed te volgen, precies wat ik nodig had in voorbereiding op mijn pensioen”

“Fijn dat er genoeg tijd was om vragen te stellen”Gerelateerde artikelen

Actor organiseert informatiebijeenkomst voor Kwadraad tijdens Pensioen3Daagse 2023

Actor vindt het belangrijk dat mensen zich bewust zijn van hun pensioen en hun financiële situatie. Als organisatie, gestationeerd in Woerden, dragen wij dan ook graag lokaal en regionaal bij aan het vergroten van pensioenkennis- en bewustzijn. Daarom hebben wij dit jaar weer meegedaan aan de Pensioen3Daagse.
Lees meer

Duurzame Inzetbaarheid: Tijd in Verandering

In een wereld vol uitdagingen op de arbeidsmarkt, met toenemende werkdruk, automatisering en het verschuiven van de pensioenleeftijd, is het cruciaal om je medewerkers gezond, vitaal en met plezier te laten werken. De weg naar duurzame inzetbaarheid is voor velen een prioriteit, en dit geldt ook voor de sector Agrarisch en Groen.
Lees meer

Het belang van een gezonde leercultuur

Scholingsconsulent Hans Schilders van Talentboom ziet dat akkerbouwers, groentetelers en hun medewerkers meer gemotiveerd zijn om cursussen te volgen. Hij schrijft dat toe aan schaalvergroting en de transitie van de landbouw die op stapel staat.
Lees meer