Mark van de Meerakker

Manager pensioenbeleid BPL Pensioen

Sinds 2017 werk ik met veel plezier voor Actor. Sinds 2024 als manager pensioenbeleid voor het bestuursbureau van BPL Pensioen.

Ik ben een generalist met veel ervaring in de pensioensector. Sinds 2003 werk ik in diverse rollen in dit mooie vakgebied. Voor mijn tijd bij Actor, werkte ik al voor pensioenfonds VLEP bij Syntrus Achmea Pensioenbeheer sinds eind 2010. Daarvoor heb ik meerdere detacheringsopdrachten gedaan bij verzekeraars, adviesbureaus en pensioenuitvoeringsorganisaties.

Mijn opleiding bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg heb ik in 2003 afgerond. Tijdens mijn werkzame leven heb ik meerdere mooie opleidingen toegevoegd aan mijn bagage. In 2022 ben ik geslaagd voor de Certified Pensioenexecutive opleiding aan de Erasmus Universiteit, inclusief de keuzemodule Certified Pensioenexecutive Vermogensbeheer. Eerder heb ik o.a. het Netspar Pensioen Innovatie programma afgerond en het diploma Senior Adviseur Collectieve Pensioenen van SPO behaald.

In mijn vrije tijd staat mijn gezin centraal. Daarnaast ben ik vaak hardlopend te spotten in en rond Leidsche Rijn of op de Utrechtse Heuvelrug.