Robert Soesman

Scholingsconsulent Boomkwekerij

Mijn naam is Robert Soesman en ik ben sinds 1 februari 2020 werkzaam bij A&O Agrarisch als scholingsconsulent boomkwekerij. Ik help ondernemers en (toekomstige) medewerkers bij het realiseren van hun toekomstplannen. Mijn focus ligt op het in kaart brengen van ontwikkelbehoeften van ondernemers, medewerkers, studenten en werkzoekenden. Daarbij geef ik advies op maat. Dat betekent dat ik niet altijd en iedereen  naar een cursus of training stuur. Er zijn ook andere vormen van leren die veel effectiever kunnen zijn.

Ik ben in 2009 afgestudeerd aan de STOAS Hogeschool in Den Bosch. Ik volgde er de opleiding Educatie & Kennismanagement in de groene sector. Al tijdens deze opleiding gaf ik plantenteeltlessen bij een vmbo-school in Bergen op Zoom. Daarna ben ik op AOC-Oost in Twello aan de slag gegaan als docent Plantenteelt op het vmbo en mbo en heb tot slot als docent Teelt & Technologie op De Groene Welle in Zwolle (nu Zone.college) gewerkt. Daar gaf ik de lessen boomteelt en bemesting.

De ervaring in het onderwijs en de contacten die ik daarbij onderhield met kwekerijen, kan ik in mijn huidige functie als scholingsconsulent goed gebruiken.