Groen van Solinge & Partners is namens Actor op zoek naar een communicatiemedewerker pensioen voor het bestuursbureau van BPL Pensioen. BPL Pensioen is hét pensioenfonds voor werknemers die werken bij een bedrijf in de agrarische en groene sector óf een daaraan gekoppelde onderneming. Met de grote pensioenhervorming komt er veel op de pensioensector af, dat geldt ook voor BPL Pensioen.

Het bestuursbureau adviseert én ondersteunt het bestuur van BPL Pensioen met de dagelijkse taken en werkzaamheden. Namens het bestuur neemt het bestuursbureau op verschillende gebieden coördinerende en uitvoerende taken voor haar rekening. Naast het organiseren en voorbereiden van vergaderingen wordt gezorgd voor het beheren van de fondsdocumenten en pensioenreglementen, risicomanagement, de compliance functie, communicatie, adviserend actuariaat en control en externe verantwoording. Het bestuursbureau bewaakt en controleert of de uitbestedingspartners hun werk volgens afspraak doen.

Functieomschrijving

Je gaat werken voor het bestuursbureau van BPL Pensioen, dat is ondergebracht bij Actor. Samen met de senior communicatieadviseur van BPL ben jij het aanspreekpunt voor het bestuur op het gebied van communicatie. BPL Pensioen is een ambitieus fonds op communicatiegebied en experimenteert graag met nieuwe middelen. De ambitie is om ‘in gesprek’ te gaan met de mensen die pensioen op bouwen bij BPL Pensioen. ‘In gesprek’ in de breedste zin van het woord. Dat betekent dat o.a. verkend wordt op welke manier influencers een rol kunnen spelen, is een app in ontwikkeling voor het doen van continu onderzoek onder deelnemers, zijn er ideeën voor samenwerking met jongerenorganisaties en het mede organiseren van evenementen. Daarnaast staan we aan de vooravond van een grote verandering op pensioengebied. Namelijk de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen. Dat brengt vragen en onzekerheid onder deelnemers met zich mee. Samen gaan jullie de uitdaging aan en ervoor zorgen dat de communicatie aansluit bij de verwachtingen van de doelgroep. En dat deze wordt begrepen. Doordat pensioen in het algemeen al gauw als ‘ingewikkeld’ wordt bestempeld is er voor de verschillende doelgroepen een toegespitste  communicatiebenadering nodig.

Jij werkt samen met de senior communicatieadviseur aan:

  • het vertalen van ontwikkelingen, trends en gebeurtenissen in adviezen voor het bestuur;
  • het opstellen van communicatiebeleid en jaarplannen;

Daarnaast ben je:

  • verantwoordelijk voor de operationele uitvoering van communicatie en de aansturing daarvan;
  • goed in het schrijven van begrijpelijke teksten.

Je gaat werken in een bestuurlijke omgeving. Hierbinnen vervul je een belangrijke spilfunctie.

Functie-eisen

Je beschikt over hbo werk- en denkniveau. Daarnaast heb je:

  • een afgeronde communicatie-opleiding en een aantal jaren werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • ervaring met het schrijven en geven van adviezen;
  • bij voorkeur ervaring in een bestuurlijke omgeving;
  • goede mondelinge en uitstekende schriftelijke vaardigheden;
  • gevoel voor complexe verhoudingen;
  • ervaring met zowel zelfstandig als projectmatig werken.

Je bent een proactieve, enthousiaste, hands-on communicatieprofessional die er energie uit haalt om zowel adviezen voor het bestuur te formuleren, als ook zorg te dragen voor de operationele uitvoering. Doordat je goed kunt luisteren, streeft naar kwaliteit en complexe informatie kunt vertalen naar begrijpelijke taal kunnen bestuurders vertrouwen op jouw advies én uitvoering.

Arbeidsvoorwaarden

Actor biedt jou de volgende arbeidsvoorwaarden:

–   marktconform salaris;

–   8% vakantiegeld en 13e maand;

–   25 vakantiedagen en 13 roostervrije dagen op fulltime basis;

–   ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden;

–   thuiswerkfaciliteiten en flexibele werktijden;

–   pensioenopbouw bij BPL Pensioen;

–   werkdagen en -uren in overleg;

–   startdatum in overleg.

Standplaats

Woerden, Pompmolenlaan 10C (vlak bij de A12 en op 20 minuten loopafstand van het station).

Interesse?

Actor wordt in deze procedure ondersteund door Groen Van Solinge & Partners. Heb jij interesse in deze functie, neem dan contact op met Peter van Solinge (06-30056662) of Klaartje de Boer (06-54224817)