Bas Venema

Beleidsadviseur BPL Pensioen

Sinds 5 december 2022 werk ik bij Actor als beleidsadviseur van BPL Pensioen. Deze fantastische rol is erg gevarieerd. Als beleidsadviseur ben ik flexibel en werk ik veel samen met alle collega’s binnen dit mooie bedrijf. Ik onderzoek actief welke beleidsvraagstukken er zijn en hoe dat in beleid wordt vormgegeven. Daarnaast ontplooi ik graag allerlei initiatieven om samen tot het beste resultaat te komen.

Altijd poog ik een lopende encyclopedie te zijn. Dat past ook bij mij. Na het volgen van de hbo-studie Journalistiek heb ik de hbo-studie Commerciële Economie afgerond. Daarbij heb ik extra vakken van de hbo-studie International Business & Languages gevolgd. Een leven lang leren en jezelf altijd blijven verbeteren vind ik zeer belangrijk. Dat maakt dat ik ook in het bezit ben van de volgende (pensioen)diploma’s: Wft Basis (Lindenhaeghe), Wft Vermogen (Lindenhaeghe), Wft Pensioen (Lindenhaeghe), Pensioenpraktijk (NIBE-SVV) & Leergang Collectieve Pensioenen (SPO). Voordat ik bij Actor begon, ben ik in verschillende rollen werkzaam bij ASR en bij APG (fonds ABP) geweest. Deze opgedane kennis neem ik mee naar mijn werkzaamheden binnen Actor.

In mijn vrije tijd onderneem ik graag dingen met mijn gezin. Daarnaast bak ik graag taarten en vind ik het erg leuk om actief in de buitenlucht bezig te zijn en te blijven.