Header afbeelding vervolgpagina
 •  
 • Home
 • >
 • Scholingsconsulent boomkwekerij, vaste planten en zomerbloem...

Scholingsconsulent boomkwekerij, vaste planten en zomerbloemen (m/v)

 

De boomkwekerij, vaste planten en zomerbloemensector is een innovatieve en vooruitstrevende sector, die volop aan verandering onderhevig is. Mechanisatie, automatisering, robotisering, internationale handel en afzet en schaalvergroting hebben invloed op de bedrijven en werknemers in de sector. Om de internationale toppositie van deze Nederlandse sector te behouden is het van groot belang dat medewerkers zich doorlopend ontwikkelen en dat zij-instromers goed opgeleid worden. Om een bijdrage te leveren aan het leven lang ontwikkelen binnen de sector, is er een vacature voor een scholingsconsulent boomkwekerij, vaste planten en zomerbloemen (m/v).

De scholingsconsulent is een initiatief van sociale partners: LTO vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen, Anthos, CNV vakmensen.nl en FNV. Arbeidsmarkt en Ontwikkeling Agrarische Sector BV voert het project uit, naast vergelijkbare projecten op het gebied van arbeidsmarkt en leven lang ontwikkelen in andere sectoren.


De functie

Als scholingsconsulent voer je adviesgesprekken met werkgevers en werknemers, je doet acquisitie, bezoekt netwerkbijeenkomsten, geeft voorlichting en zorgt voor publiciteit, onder meer via social media en de website talentboom.nl. Voor bedrijven en werknemers maak je opleidingsplannen en ben je het aanspreekpunt voor alles wat met opleiding en ontwikkeling te maken heeft.

Je bent betrokken bij het vormgeven van nieuwe opleidingen en cursussen en hebt regelmatig contact met de opleiders in de sector. Je levert actief een bijdrage aan het vergroten van het leerrendement van opleidingen en stimuleert de deelname aan opleiding en ontwikkeling door werknemers in de sector.

In deze zelfstandige functie werk je vanuit huis of onze kantoren in Woerden en Zoetermeer. Je werkgebied is Midden en Noord-Nederland.


Jouw profiel

 • Bovenal ben je een bedrijvenbezoeker, een mensen-mens, met een open, belangstellende houding.
 • Je spreekt de taal van de sector boomkwekerij en kan zowel met een directeur-eigenaar als met een productiemedewerker een goed gesprek voeren.
 • Bij voorkeur heb je werkervaring in een adviesfunctie of in een functie als relatiebeheerder.
 • Je heb belangstelling voor het beroepsonderwijsveld en weet daar een gezaghebbende positie op te bouwen. Je bent een verbinder tussen het bedrijfsleven en de instellingen die onderwijs en cursussen verzorgen.
 • Je hebt belangstelling voor personeels- en ontwikkelingsvraagstukken van medewerkers in de sector.
 • Je bent zelfverzekerd en tegelijk bescheiden en kan met vertrouwelijke informatie omgaan.
 • Je beschikt over HBO- werk- en denkniveau en kan zelfstandig prioriteiten stellen.
 • Je bent flexibel inzetbaar, incidenteel ook in de avonduren of het weekend.
 • Voor het bezoeken van bedrijven is het belangrijk dat je beschikt over rijbewijs B.
 • Je bent bereid je verder te scholen en bekwamen om deze functie tot een succes te maken.
 • Je weet efficiënt met je tijd om te gaan en kan goed plannen en vooruitzien.

 

Ons aanbod

Wij bieden je een zeer zelfstandige functie, bij voorkeur in een dienstverband van 0,8 FTE. Eventueel is 0,6 tot 1 FTE bespreekbaar. Naast een directe collega in de sector boomkwekerij heb je zes collega’s in andere sectoren en maak je deel uit van een organisatie waar in totaal meer dan 50 mensen werkzaam zijn. Wij stimuleren en faciliteren jouw persoonlijke en functionele ontwikkeling. Wij bieden je een jaarcontract, met uitzicht op verlenging. Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je kennis en ervaring en kent een bandbreedte van € 3.500,- tot € 4.600,- per maand (fulltime).

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen Jeroen Verweij, programmamanager via 06-57325280. Graag ontvangen we je cv en motivatiebrief voor 1 december gericht aan onze medewerker HRM Meike van den Boom – Warnaar via HRM@actor.nl.