Header afbeelding vervolgpagina

Dashboard duurzame inzetbaarheid hoveniers

Elly Fokke (Projectleider vanuit Actor): “Hoveniers zijn dagelijks bezig met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van groen. Het dashboard helpt hen bij het ontwerpen en onderhouden van hun duurzame inzetbaarheid. Het dashboard is een perfect startpunt voor gesprekken tussen werkgever en werknemer. Alle belangrijke thema’s om veilig, gezond en met plezier te blijven werken komen hierbij aan bod.”

Doel project:
Sociale partners in de sector hoveniers vinden het belangrijk dat werkgevers en werknemers nadenken over inzetbaarheid. De AOW leeftijd schuift op en het werk is lichamelijk zwaar. Wat kun je als hovenier doen om inzetbaar te blijven in de toekomst?

Er zijn veel handvatten om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan, maar een overzicht ontbreekt. Daarom is het ‘Dashboard duurzame inzetbaarheid hoveniers’ ontwikkeld. Dit dashboard geeft een compleet overzicht van alle beschikbare handvatten gekoppeld aan de thema’s: vitaal, gezond en veilig werken, balans en werkplezier, ontwikkeling. Werkgever en werknemer kunnen hiermee samen aan de slag.

Werkzaamheden:
Actor heeft samen met sociale partners geïnventariseerd welke handvatten beschikbaar zijn. Wij hebben de mogelijkheden onderzocht om dit zo goed mogelijk beschikbaar te stellen aan werkgevers en werknemers en best practises bekeken.

Op basis hiervan heeft Actor geadviseerd een digitaal dashboard te ontwikkelen dat zowel inhoudelijk als qua vormgeving aansluit bij de sector. We hebben de ontwikkeling van het dashboard begeleid en het communicatiebureau aangestuurd. Tevens hebben we gezorgd voor de verbindende communicatie.

Wilt u meer weten over dit project dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met Elly Fokke

dashboard-duurzame-inzetbaarheid-hoveniers