Header afbeelding vervolgpagina

Governance en compliance

Governance en compliance zijn onmisbaar in de financiële wereld, maar worden ook steeds belangrijker in de wereld daarbuiten.

Bij Actor hebben we een schat aan ervaring opgebouwd in governance in de pensioen- en verzekeringswereld en de besluitvormingsprocessen binnen de besturen. Voor het bestuur van BPL Pensioen zijn we nauw betrokken bij de inrichting van de governance binnen het pensioenfonds. We begeleiden de periodieke evaluatie van het bestuursmodel en ondersteunen in de ontwikkeling van het ‘three-lines-of-defence-model’.

Compliance is meer dan het naleven van wet- en regelgeving. Gedrag en cultuur spelen een steeds belangrijkere rol. Bij Actor beschikken we over veel kennis van de wet- en regelgeving die van belang is voor pensioenfondsen, sociale fondsen en verzekeraars. Uw bestuur bieden we ondersteuning bij het opstellen van bijvoorbeeld gedragscodes, geschiktheids-, integriteits- en uitbestedingsbeleid. Ook verzorgen we de aanmeldingen van nieuwe bestuursleden bij De Nederlandsche Bank en kunnen wij voor u een jaarlijkse integriteitsrisicoanalyse verzorgen.

Bij Actor hebben we een ervaren Certified Compliance Professional in dienst. Zij is compliance officer voor Actor, het bestuur van BPL Pensioen en Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf. Daarnaast hebben we ook gespecialiseerde pensioenjuristen in dienst.

Wilt u meer informatie of gewoon een nadere kennismaking dan kunt u contact opnemen met Marlies van Loon

 

governance-compliance