Header afbeelding vervolgpagina
  •  
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Nieuwjaarsbijeenkomst Actor af...

Nieuwjaarsbijeenkomst Actor aftrap voor synergie tussen pensioenfondsen

19 januari 2018

Op 15 januari organiseerde Actor een nieuwjaarsbijeenkomst voor de besturen van de pensioenfondsen die wij ondersteunen. Sinds vorig najaar zijn wij verantwoordelijk voor de bestuursondersteuning van vier pensioenfondsen. Naast de besturen van BPL Pensioen en het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf, zijn hier in 2017 ook het Pensioenfonds Kappers en Pensioenfonds VLEP bijgekomen. Tijd voor de bestuurders van de fondsen om elkaar wat beter te leren kennen en te kijken waar ze elkaar kunnen versterken.

Marlies van Loon heette iedereen van harte welkom en gaf een toelichting over Actor. Daarna werd door bestuurders namens alle pensioenfondsen een korte presentatie gegeven. Hierin werd een aantal cijfers gedeeld, zoals de deelnemersaantallen, premieopbouw en dekkingsgraad. Ook deelden de fondsen de uitdagingen voor 2018 met elkaar. Ieder fonds heeft haar eigen kenmerken en aandachtspunten, maar er zijn ook veel overeenkomsten. Voor alle fondsen is de AVG een belangrijk aandachtspunt in 2018. Daarnaast werd ook de transitie naar de nieuwe uitvoerders door diverse fondsen genoemd.

Alle fondsen waren goed vertegenwoordigd. De behoefte aan kennisuitwisseling tussen de fondsen bleek groot. Er werd direct ook een aantal thema’s geopperd waarover men verder met elkaar van gedachten wil wisselen. Daar willen wij graag invulling aan geven. De komende tijd bekijken wij hoe we vervolg kunnen geven aan de bijeenkomst.

Terug naar overzicht