•  
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Marlies van Loon geeft een pre...

Marlies van Loon geeft een presentatie op Nyenrode Business Universiteit

18 mei 2018

Wat is de maatschappelijke rol van pensioenfondsen? Moeten pensioenfondsen alleen zorgen voor een goed pensioen of reikt hun verantwoordelijkheid verder? Daarover ging Marlies van Loon, directeur van Actor, tijdens een bijeenkomst op 15 mei 2018 in gesprek met studenten van de Nyenrode Business Universiteit.

Marlies van Loon werd uitgenodigd door Prof. Koelewijn, docent aan Nyenrode. Zij gaf haar visie op de maatschappelijke rol van pensioenfondsen vanuit de achtergronden van de bedrijfstakpensioenfondsen waarbij zij betrokken is: BPL Pensioen, Schilders, Kappers, VLEP, Slagers en Houthandel. Aan de hand van voorbeelden uit de beleggingsportefeuille van BPL Pensioen en Bedrijfstakpensioenfonds Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf liet zij zien dat pensioenfondsen met de keuze van hun beleggingen zeker maatschappelijke invloed hebben. Door in het beleid vast te leggen waarin zij wel en niet willen investeren. BPL Pensioen let bijvoorbeeld bij al haar beleggingen op mensenrechten, arbeidsnormen, milieu en anticorruptie.

De sessie is onderdeel van het derde blok van Modulair Executive MBA-opleiding, binnen de specialisatie Food & Innovation. Studenten die kiezen voor de Modulair Executive MBA stellen zelf hun eigen MBA samen. Ze gaan voor een MBA-titel met de volledige MBA of kiezen een of meer modules voor een snelle upgrade van hun kennis. Daardoor is de opleiding goed te combineren met een baan.

De presentatie werd door de studenten gewaardeerd. Er was veel interactie en de studenten waren zeer geïnteresseerd. Actor en Nyenrode kijken terug op een geslaagde sessie.

Terug naar overzicht