Samen met de senior communicatieadviseur ben jij het aanspreekpunt voor het bestuur van jouw fonds(en) op het gebied van communicatie. De fondsen staan aan de vooravond van een grote verandering op pensioengebied. Namelijk de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen. Dat brengt vragen en onzekerheid onder deelnemers met zich mee. Samen gaan jullie de uitdaging aan en ervoor zorgen dat de communicatie aansluit bij de verwachtingen van de doelgroep. En dat deze wordt begrepen. Doordat pensioen in het algemeen al gauw als ‘ingewikkeld’ wordt bestempeld is er voor de verschillende doelgroepen een toegespitste communicatiebenadering nodig.

Functie-eisen

Je beschikt over hbo werk- en denkniveau. Daarnaast heb je:

 • een afgeronde communicatie-opleiding en een aantal jaren werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • ervaring met het schrijven en geven van adviezen;
 • bij voorkeur ervaring in een bestuurlijke omgeving;
 • goede mondelinge en uitstekende schriftelijke vaardigheden;
 • gevoel voor complexe verhoudingen;
 • ervaring met zowel zelfstandig als projectmatig werken.

Je bent een proactieve, enthousiaste, hands-on communicatieprofessional die er energie uit haalt om zowel adviezen voor het bestuur te formuleren, als ook zorg te dragen voor de operationele uitvoering. Doordat je goed kunt luisteren, streeft naar kwaliteit en complexe informatie kunt vertalen naar begrijpelijke taal kunnen bestuurders vertrouwen op jouw advies én uitvoering.

Organisatie

Actor is een advies- en bestuursbureau, gevestigd in Woerden, dat verschillende pensioen- en arbeidsmarktfondsen ondersteunt. Dagelijks werken zij met ruim 70 enthousiaste professionals, met diverse specialismes, aan uitdagende en maatschappelijke onderwerpen. Denk daarbij aan veilig en gezond werken, het nieuwe pensioenstelsel en technologisering van de arbeidsmarkt. De missie van Actor is: Wij versterken besturen.

De bestuursbureaus binnen Actor adviseren én ondersteunen de besturen van de pensioenfondsen met de dagelijkse taken en werkzaamheden. Namens het bestuur nemen de bestuursbureaus op verschillende gebieden coördinerende en uitvoerende taken voor haar rekening. Naast het organiseren en voorbereiden van vergaderingen wordt gezorgd voor het beheren van de fondsdocumenten en pensioenreglementen, risicomanagement, de compliance functie, communicatie, adviserend actuariaat en control en externe verantwoording. Het bestuursbureau bewaakt en controleert of de uitbestedingspartners hun werk volgens afspraak doen.

Klik hier voor meer informatie.

Bedrijfscultuur

Je komt te werken in een kleine organisatie met een goede sfeer, waar men bereid is elkaar te helpen. De lijnen zijn kort en men staat open voor jouw ideeën. In hun dienstverlening staan professionaliteit, oplossingsgerichtheid en nieuwsgierigheid centraal. Binnen Actor is veel ruimte voor ontwikkeling en kan je mee kan bouwen aan een groeiende organisatie. Actor is gevestigd in Woerden, in een nieuw en inspirerend kantoorpand waar het nieuwe werken centraal staat. Naast flexibele werkplekken zijn er diverse cockpits en kleine vergaderruimtes die worden ingezet voor vergaderingen, brainstormsessies en diverse workshops.

Actor biedt jou de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • markconform salaris;
 • 8% vakantiegeld en 13e maand;
 • 25 vakantiedagen en 13 roostervrije dagen op fulltime basis;
 • ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden;
 • thuiswerkfaciliteiten en flexibele werktijden;
 • pensioenopbouw bij BPL Pensioen;
 • werkdagen en -uren in overleg.

Interesse?

Actor wordt in deze procedures ondersteund door Groen Van Solinge & Partners. Heb jij interesse in één van deze functies, neem dan contact op met Peter van Solinge (06-30056662) of Klaartje de Boer (06-54224817)